Domácí kečup

Domácí kečup

Jestli už máte dost Éček, které do sebe dostaneme s každým konzervovaným výrobkem koupeným v supermarketu, můžete začít třeba u domácího kečupu. Jeho výroba je velmi jednoduchá, zpracujete i přezrálá rajčata  jinak obtížně použitelná a zásobíte se pohodlně na celou zimu. Pokud máte takovou odrůdu rajčat, která není úplně sytě červená,  netrapte se dosaženou barvou kečupu. Oproti tomu kupovanému v tom Vašem žádná barevná Éčka nebudou ...

Na domácí kečup potřebujeme

  • 2 kila rajčat - ideálně přezrálých
  • půl kila jablek
  • 4 cibule
  • sůl a pepř
  • 1/4 kila cukru
  • 2 deci octa
  • 20 kuliček nového koření
  • 5 listů bobkového listu
  • 10 kusů hřebíčku

Recept :

  • rajčata pokrájíme na drobné kousky
  • jablka zbavíme jadřinců a také nadrobno pokrájíme
  • cibuli nakrájíme na jemno
  • použijeme velký hrnce, vše smícháme a začneme pomalu vařit
  • přidáme ocet a koření
  • vaříme asi 90 minut velmi zvolna na mírném plameni, důkladně mícháme
  • pak stáhneme z ohně, necháme vychladnout a propasírujeme přes jemné sítko.
  • dáme do skleniček, sterilizujeme na 90 stupňů asi 40 minut

 

 

© peuceta - Fotolia.com

Doporučujeme : Pelargonie