Papriky v rajčatové omáčce

Velmi jednoduchý recept na plněné papriky je v Čechách velmi oblíbený - díky malému množství surovin a jednoduchosti přípravy. Umožní nám zpracovat mleté maso trochu zajímavěji, než jen na karbanátky nebo sekanou

Na plněné papriky potřebujeme :

  • 10 ks paprik ( množství upravte podle velikosti paprik a mletého masa)
  • kilo vepřového mletého masa
  • 2 velké cibule
  • půl paličky česneku
  • 4 vejce
  • sůl, pepř a majoránku
  • polohroubou mouku

Na rajčatovou omáčku potřebujeme :

  • velkou cibuli
  • 100 g vepřového sádla
  • 1/4 litru rajčatového protlaku
  • 1/2 litru hovězího vývaru
  • hladkou mouku
  • sůl, cukr, hřebíček a nové koření

Recept :

  • pokrájíme na drobno cibuli a utřeme česnek
  • promícháme s mletým vepřovým masem, osolíme, opepříme
  • přidáme majoránku
  • pokud je směs příliš mazlavá, poprášíme polohrubou moukou
  • z paprik vykrájíme vnitřek, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí
  • plněné papriky pak naskládáme do pekáče, přidáme lžíci sádla a podlijeme vodou
  • dusíme velmi zvplna asi 50 minut
  • papriky obrátíme, aby se nepřipálili
  • podle potřeby průběžně podléváme vodou
  • zatímco se papriky pečou, připravíme si omáčku
  • nadrobno nakrájíme cibulku
  • na sádla rychle do zlatova opečeme,poprášíme hladkou moukou a vymícháme jíšku
  • zalijeme hovězím vývarem ( měl by být vychlazený)
  • promícháme, dále vmícháme rajčatový protlak, dochutíme kořením a cukrem
  • za stálého míchání vaříme asi 20 minut
  • pak omáčku nalijeme do pekáče na hotové plněné papriky
  • servírujeme s houskovým knedlíkem nebo rýží

 

Foto © Viktor - Fotolia.com

Doporučujeme : Pelargonie