Papriky v rajčatové omáčce
Velmi jednoduchý recept na plněné papriky je v Čechách velmi oblíbený - díky malému množství surovin a jednoduchosti přípravy. Umožní nám zpracovat mleté maso trochu zajímavěji, než jen na karbanátky nebo sekanou
Na plněné papriky potřebujeme :
- 10 ks paprik ( množství upravte podle velikosti paprik a mletého masa)
- kilo vepřového mletého masa
- 2 velké cibule
- půl paličky česneku
- 4 vejce
- sůl, pepř a majoránku
- polohroubou mouku
Na rajčatovou omáčku potřebujeme :
- velkou cibuli
- 100 g vepřového sádla
- 1/4 litru rajčatového protlaku
- 1/2 litru hovězího vývaru
- hladkou mouku
- sůl, cukr, hřebíček a nové koření
Recept :
- pokrájíme na drobno cibuli a utřeme česnek
- promícháme s mletým vepřovým masem, osolíme, opepříme
- přidáme majoránku
- pokud je směs příliš mazlavá, poprášíme polohrubou moukou
- z paprik vykrájíme vnitřek, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí
- plněné papriky pak naskládáme do pekáče, přidáme lžíci sádla a podlijeme vodou
- dusíme velmi zvplna asi 50 minut
- papriky obrátíme, aby se nepřipálili
- podle potřeby průběžně podléváme vodou
- zatímco se papriky pečou, připravíme si omáčku
- nadrobno nakrájíme cibulku
- na sádla rychle do zlatova opečeme,poprášíme hladkou moukou a vymícháme jíšku
- zalijeme hovězím vývarem ( měl by být vychlazený)
- promícháme, dále vmícháme rajčatový protlak, dochutíme kořením a cukrem
- za stálého míchání vaříme asi 20 minut
- pak omáčku nalijeme do pekáče na hotové plněné papriky
- servírujeme s houskovým knedlíkem nebo rýží
Foto © Viktor - Fotolia.com