Rajčatový salát
Osvěžující a chuťově velmi výrazný - to je rajčatový salát. Existuje jistě spousta verzí, ale správný rajčatový salát tak jak ho známe v Čechách se dělá s cibulí a octem
Na rajčatový salát budeme potřebovat :
- kilo zralých ( ne pžezrálých rajčat)
- 2 středně velké cibule ( můžeme použít i jarná cibulky)
- sůl a pepř
- na nálev pak
1 díl olivového oleje
2 díly octa
4 díly vody
Recept
- rajčata omyjeme ve vlažné vodě, osušíme a podle velikosti pokrájíme na osminy nebo menší kousky
- na jemno nakrájíme cibuli
- připravíme si lák na zalití salátu
- promícháme nakrájená rajčata s cibulkou
- opepříme
- zalijeme připraveným nálevem
- nálevu mlže být více, je fajn, když salát "plave"
- domá do ledničky vychladit a podáváme studené
© Yvonne Bogdanski - Fotolia.com