Rajčatové pesto
Pesto - velmi chutný dip z rajčat, i v našich krajích čím dál více známější a oblíbenější. Pesto můžeme využít k těstovinám , pize nebo třeba k topinkách. Výborné je i k masu na gril. Pesto je možné konzervovat - sterilizací nebo v mrazáku
Na rajčatové pesto potřebujeme:
- kilo zralých rajčat
- 1/4 litru octa
- paličku česneku
- 100 g parmázánu
- 100 g mandlí nebo lískových ořechů
- sůl, pepř bazalku a oregáno
Recept :
- rajčata na drobno pokrájíme, zalijeme octem a rozvaříme
- vedle v misce tyčovým mixérem za sucha rozbijeme na jemno
- společně s utřeným česnekem přidáme k rozvařeným rajčatům
- přidejte nastrouhaný sýr
- znovu promícháme tyčovým mixérem
- přidáme na jemno nasekané koření
- osolíme a opepříme
- sterilizujeme v zavařovacích skleničkách asi 70 minut na 90 stupňů
© Corinna Gissemann - Fotolia.com