Rajčatové pesto

Pesto - velmi chutný dip z rajčat, i v našich krajích čím dál více známější a oblíbenější. Pesto můžeme využít k těstovinám , pize nebo třeba k topinkách. Výborné je i k masu na gril.  Pesto je možné konzervovat - sterilizací nebo v mrazáku

 

Na rajčatové pesto potřebujeme:

  • kilo zralých rajčat
  • 1/4 litru octa
  • paličku česneku
  • 100 g parmázánu
  • 100 g mandlí nebo lískových ořechů
  • sůl, pepř bazalku a oregáno

Recept :

  • rajčata na drobno pokrájíme, zalijeme octem a rozvaříme
  • vedle v misce tyčovým mixérem za sucha rozbijeme na jemno
  • společně s utřeným česnekem přidáme k rozvařeným rajčatům
  • přidejte nastrouhaný sýr
  • znovu promícháme tyčovým mixérem
  • přidáme na jemno nasekané koření
  • osolíme a opepříme
  • sterilizujeme v zavařovacích skleničkách asi 70 minut na 90 stupňů

 

 

© Corinna Gissemann - Fotolia.com

Doporučujeme : Pelargonie