Rajčatová marmeláda

Rajčatová marmeláda

Ne , opravdu jsme se nezbláznili. Rajčata se mohou velmi dobře pouřít i jako ovoce - pro výrobu marmelád a džemů. Pokud ale na rajče stereotypně nazírat jako na něco, co musí být vždy slané, budete překvapeni. Třeba právě rajčatová marmeláda je výborný, chuťově podobná třeba meruňkové

Na rajčatovou marmeládu potřebujeme :

  • 2 kila rajčat
    měla by být dobře zralá, klidně i přezrálá. Pokud máme k dispozici žulté odrůdy rajčat, můžeme si pohrát s barvou marmelády
  • kilo cukru ( krupice nebo krystal)
  • 5 balení vanilkového cukru
  • 3 balení pektogelu
  • kyselinu citronovou - asi polévkovou lžíci
  • 2 dcl griotky

Recept :

  • rajačata na drobno pokrájíme a  asi 30 minut velmi zvolna za stálého míchání vaříme. Rajčata NELOUPEME
  • pak stáhneme z plotny, a za tepla směš propasírujeme přes jemné síto
  • přidáme cukr, vanilkový cukr a vaříme dalších 15 minut za stálého míchání
  • dochutíme kyselinou citronovou a vmícháme pektogel a asi 5 minut povaříme
  • přilijeme griotku
  • necháme do vlažna vychladnout, a plníme do zavařovacích sklenic
  • sterilzujeme v horké vodě na 80 stupňů asi 40 minut


 

© sil007 - Fotolia.com

Doporučujeme : Pelargonie