Rajčatová šťáva

Rajčatová šťáva

Velmi osvěžující a také plná vitamínů je šťáva z rajčat. Vysoký obsah minerálů a antioxidantů pomáhá prospívat Vašemu tělu, a vychlazená rajčatová šťáva pomůže i při ránech, kdy člověka bolí halva ještě od večera ...
Čerstvá rajčatová šťáva by nikdy neměla projí varem, a nepřišla tak o spoustu vitamínů. Pokud Vám nějaká zbyde, je možné ji sterilizovat nebo zmrazit, ale už to není ono

Na rajčatovou šťávu potřebujete :

  • kilo čerstvých zralých rajčat
  • 100 g cukru
  • citron
  • sůl a pepř
  • kostky ledu
  • zeleninu na ozdobu

Recept :

  • rajčata na drobno pokrájíme , oloupeme citron a přidáme ho pokrájený k rajčatům
  • rozsekáme tyčovým mixérem
  • vzniklou hmotu propasírujeme přes síto
  • přidáme cukr
  • osolíme a opepříme
  • přidáme pár kostek ledu a rozbijeme mixérem
  • podáváme chlazené, zdobené zeleninou

 

© Marén Wischnewski - Fotolia.com

Doporučujeme : Pelargonie