Rajčatová šťáva
Velmi osvěžující a také plná vitamínů je šťáva z rajčat. Vysoký obsah minerálů a antioxidantů pomáhá prospívat Vašemu tělu, a vychlazená rajčatová šťáva pomůže i při ránech, kdy člověka bolí halva ještě od večera ...
Čerstvá rajčatová šťáva by nikdy neměla projí varem, a nepřišla tak o spoustu vitamínů. Pokud Vám nějaká zbyde, je možné ji sterilizovat nebo zmrazit, ale už to není ono
Na rajčatovou šťávu potřebujete :
- kilo čerstvých zralých rajčat
- 100 g cukru
- citron
- sůl a pepř
- kostky ledu
- zeleninu na ozdobu
Recept :
- rajčata na drobno pokrájíme , oloupeme citron a přidáme ho pokrájený k rajčatům
- rozsekáme tyčovým mixérem
- vzniklou hmotu propasírujeme přes síto
- přidáme cukr
- osolíme a opepříme
- přidáme pár kostek ledu a rozbijeme mixérem
- podáváme chlazené, zdobené zeleninou
© Marén Wischnewski - Fotolia.com